bobu bob dalmatinski gurmanski herbarij

BOBU BOB - DALMATINSKI GURMANSKI HERBARIJ

Živko Skračić
Bobu bob - dalmatinski gurmanski herbarij Živka Skračića je više od kuvara. Ovo su priče i kulinarske zanimljivostu sa dalmatinskih prostora od najstarijih vremena do danas.
Podelite:

Bobu bob je zbirka eseja o hrani i začinima, ali mnogo više pronicljiva priča o vremenima, ljudima i naravima.
Prvo pecivo pripremano je u mlađem kamenom dobu. Egipćani su poznavali tehnologiju spremanja kiselih testa, kao i vina i piva. Antički Grci izmislili su bevandu, dok su Rimljani masovno otvarali pekare. Na vizantijskom dvoru najveća poslastica bio je beli pšenični hleb. Špagete su konzumirali i u njima uživali prvo Kinezi.
Ovo nije knjiga o kulinarskim veštinama ovih naroda, međutim, ona govori o dobro poznatim jelima i hranljivim sastojcima u kojima smo svi uživali.

Pošalji