blogopolis

BLOGOPOLIS

Milka Katašić
Blogopolis je roman sastavljen od trideset i tri poglavlja u kojima nas autorka Milka Katašić uvodi u svoju intimnu priču koja odiše duhom vremena u kojem živimo. U njemu su prikupljeni njeni blogovi pisani više godina unazad, a koji reflektuju njena lična iskustva i poglede na život.

Veoma ličan, dirljiv roman Milke Katašić, nesumnjivo je napisan srcem. Katašićeva je emotivno angažovani, humorno-ironični i elokventni svedok, ne samo, tada nastajajvšeg, novog medija, već i spektakla zemlje koja proždire sopstveno srce. Opisujući i iznoseći detalje pojave interneta, blogovanja, Flickr-a, IMDb-a – Katašićev roman predstavlja biser jenog vremena koje i dalje traje.
Kratak roman Blogopolis, sastavljen od trideset i tri naslovljenih poglavlja poput kakvih priča il’ autobiografskih skica jedne žene, majke, države, porodice i jednog vremena od pre dvadesetak godina – skica i dalje, itekako akutelne, stvarne, (pro)življene. Već sa prvim poglavljemImperium of Jazz, autorka nas uvodi u svoju intimnu priču, kako to čini i u prvoj knjizi Mandale u pesku, upoznaje nas sa ličnom strašću za pisanjem, blogovanjem, pričanjem, novinarstvom, tj. sa strašću za reč i umetnost. Čitanje njenih blogova koje je presvukla nakon velikog niza godina i preobukla u roma, otvara se poput simptomatične intimne i javne ispovesti.Zoran Manić

Pošalji