novo
beti blu

BETI BLU

U romanu "Beti Blu," tridesetpetogodišnji pisac neobjavljenog romana vodi jednostavan i bezbrižan život kao majstor u vikend-naselju, dok ne upozna Beti, impulsivnu, senzualnu ženu gladnu života. "Beti Blu" prati njihovu ljubavnu priču lišenu osrednjosti, dok ona postaje njegova muza i opsesija, a on za nju najveći pisac njihove generacije. Između grozničave ljubavi, nezasitog seksa, alkohola i Betinih burnih reakcija, vidimo piščeve očajničke pokušaje da održi korak sa ženom koju obožava i usreći je. Ovaj kultni roman, sirov i strastven, pruža bolan prikaz razorne ljubavi osuđene na propast, i 40 godina nakon prvog izdanja osvaja čitaoce širom sveta svojom neobičnom poetikom.

Tridesetpetogodišnji pisac neobjavljenog romana radi kao majstor u vikend-naselju i vodi jednostavan i bezbrižan život. Kada upozna Beti, impulsivnu, senzualnu i gladnu života, oni uranjaju u ljubavnu priču lišenu svake osrednjosti. Ona je njemu muza i opsesija, on je za nju najveći pisac njihove generacije. Između grozničave ljubavi, nezasitog seksa, alkohola i naglih i burnih reakcija Beti, koja klizi od ekscentričnosti do autodestruktivnog ludila, svedočimo piščevim očajničkim pokušajima da održi korak sa ženom koju obožava i usreći je.

Roman sirovosti i divlje strasti, onih koji ne žele da obuzdaju svoj gnev i onih s vatrom u srcu, bolan je prikaz razorne ljubavi osuđene na propast. Beti Blu je kultna knjiga koja i dalje, 40 godina nakon prvog izdanja, osvaja čitaoce širom sveta neočekivanom poetikom svakodnevice marginalizovanih i krhkih bića.

Pošalji