besani 2

BESANI 2

Goran Stojičić
Podelite:

BESANI 2 (za sajt)

 

Besani 2 je knjiga o ljubavi, o najkrupnijim i najsitnijim detaljima vezanim za odnose između njih dvoje smeštenim u najrazličitije situacije i prostore. Tragajući za ljubavnim savršenstvom, likovi smešteni između korica prolaze kroz uobičajena, ali i najneverovatnija sazvežđa duše, srca i misli. Čitaoci se prepoznaju skoro u svakoj priči i pitaju da li ih je pisac ove zbirke tajno posmatrao i pisao baš i njima. Za čitanje ove knjige nije potrebno predznanje o događajima koji su se desili u Besanima 1. Muzika je opet prisutna kao soundtrack, tako da je i ovaj, dugo očekivani kultni naslov - multimedijalni.

 

„Lucidnost Gorana Stojičića nas i u nastavku Besanih vodi u lavirint ljudskih duša gde se ljubav nameće kao etalon svega nastajućeg i svega nestajućeg. Njegove priče su zapravo romani čiji obim, dužinu i sadržinu određuje sâm čitalac, svako ponaosob. S te strane, čitav vek nakon pojave modernističkih tendencija u srpskoj literaturi, Stojičić se nameće kao jedan od začetnika nove Moderne u savremenoj književnosti.”

 

Vlada Arsić, pisac

Besani 2, Goran Stojičić

21.12.2021.

Malo se koji savremeni domaći pisac može pohvaliti epitetom začetnika nove ere u književnosti. Goran Stojičić je knjigom "Besani" pokrenuo jedan potpuno novi pristup pisanju kratke priče. Ova knjiga dobila je brojne pohvale i pokupila simpatije ljudi za vrlo kratko vreme. Zašto su priče Gorana Stojičića toliko posebne i kako su to "Besani" otvorili vrata novom književnom pravcu? Detaljnije

Pošalji

BESANI 2

Sarina
★★★★★
03.04.2022.
Totalno razocaranje. Kao da je ovu knjigu pisao drugi pisac. Prvi deo je predivan, topao, inspirativa. Drugi deo je nemastovit, suvoparan, nezanimljiv. Baceni novac.