makart
beremizov svijet
559 rsd699 rsd
Ušteda 140 rsd (20%)
- +

BEREMIZOV SVIJET

Malba Tahan
Podelite:Akcijska cena pojedinačne knjige važi samo za porudžbinu knjiga sa ove akcije.
Mladi Hanak na povratku u rodni Bagdad susreće neznanca, koji mu se umjesto pozdrava obraća riječima “Milijun, četiristo dvadeset i tri tisuće, sedamsto četrdeset i pet...” To je Beremiz Samir, talentirani računalac iz perzijskog sela Khoi, za kojeg niti jedan matematički problem nije pretežak. Došavši u Bagdad, Beremiz postaje slavan zahvaljujući svojoj mudrosti, a njegova je vještina na neprestanoj kušnji kalifa, vezira i drugih velikodostojnika. No, Računalac sve poteškoće svladava s podjednakom lakoćom, a za svoj predani rad dobiva i ruku prekrasne djevojke Telassim.
U svojem najpopularnijem djelu Malba Tahan, što je pseudonim brazilskog pisca i matematičara Júlija Césara de Mello e Souze, niže priče o Računaocu bajkovito kao da se radi o 1001 noći. No, osim čarolije drevnih dvorova, svaka od ovih priča donosi i matematičke zagonetke ili pak tumačenje nekog geometrijskog problema, te je stoga prava poslastica za sve računaoce i ljubitelje matematičkih disciplina.

“Ne dopustite da vas strah ili odbojnost prema matematici odvrate od čitanja ove knjige.”
Epinions.com

“Ovo je zgodna knjižica u kojoj se užici matematike kombiniraju s krasnim pripovijedanjem. Čitajući je, gotovo da možete osjetiti pustinjski vjetar. Ovakvu atmosferu teško ćete pronaći u nekoj drugoj knjizi o matematici.”
Tower.com

“Vješto ispričane, ove priče pružaju neuobičajeni užitak čitateljima.”
Borders.com

Pošalji