beograđanke

BEOGRAĐANKE

Simo C. Ćirković
"Beograđanke" Sime Ćirkovića priča je o ovim atraktivnim, misterioznim i intrigantnim ženama, uz pomoć proučavanja i analize njihovog duha, koji u sebi nosi najlepše sa Istoka i Zapada.

Ko su Beograđanke i zašto su tako intrigantne, misteriozne i atraktivne? Odgovor na to pitanje pokušava da pronađe autor Simo C. Ćirković, analizirajući specifičan duh beogradskih dama, koje uspevaju da pokupe najbolje sa Istoka i Zapada, i pišući portrete onih neobičnih i istaknutih – počev od Beogađanki koje su igrale važne uloge kroz istoriju, kao što su kneginja Ljubica, Jelisaveta Načić, Beta Vukanović, do savremenih prestoničkih ikona i simbola ženstvenosti, seksepila, uspeha i integriteta, među kojima su Svetlana Bojković, Milena Dravić, Anica Dobra i druge.
U ovoj uspeloj i podrobnoj analizi (ili leksikonu), kakvu do sada niko nije smeo da se odvaži da napiše, naići ćete na zanimljive, nepoznate anegdote ili iskričave detalje o pojedinim Beograđankama, ali i prepoznati neke njihove tipične crte, zbog kojih su predmet divljenja na časovima istorije, tema za priču na najudaljenijim prostorima, a neretko i uzrok muških uzdaha i nesanice. U markantnim opisima, koje beleži izoštreno oko iskusnog posmatrača i pisca, prepoznaćete karakteristike svojih prabaka sa crnobelih fotografija, zavodljivih lepotica sa naslovnih strana, vedrih drugarica ili zanosnih i nedostižnih femme fatale…

Pošalji