novo
beli zubi

BELI ZUBI

Zejdi Smit
"Beli zubi" je uzbudljivi prvenac Zejdi Smit koji istražuje odnos prema nasleđu i multietničko okruženje, prožet ironijom i britanskim humorom. Sa mnoštvom živopisnih likova i situacija koje čitaoce drže u neizvesnosti, ova knjiga je postala kultni bestseler koji jednako obožavaju i kritičari i čitaoci širom sveta. U ovoj duhovitoj i potresnoj priči, Arči Džouns se susreće sa sudbinom kada pokuša samoubistvo, ali ga spreči mesar ljut zbog blokiranog ulaza u mesaru. Nakon tog događaja, Arčijev život se menja kada upozna prelepu Jamajkanku dvadeset godina mlađu od sebe, sa kojom se ubrzo venčava. Priča se nastavlja kroz tri generacije, istražujući teme prijateljstva, ljubavi, rata i tri kulture i porodice. Zejdi Smit je stvorila nezaboravnu priču o životu i nasleđu koja će zauvek ostati urezana u srca čitalaca.

Bravurozan prvenac Zejdi Smit o odnosu prema nasleđu i multietničkom okruženju, začinjen ironijom i britanskim humorom, s mnoštvom živopisnih likova i situacija koje čitaoce drže u neizvesnosti. Tu su Jehovini svedoci, genetski modifikovan miš, Arapi koji vode irski pab, frizerke u jamajkanskom salonu, eugeničari, pradeda koji možda jeste a možda i nije heroj, aktivisti za prava životinja i islamska fundamentalistička grupa pod nesretnim akronimom KEVIN. Knjiga koju jednako obožavaju i kritičari i čitaoci.Kada Arči Džouns pokuša samoubistvo u svom automobilu u novogodišnje jutro 1975, a u tome ga spreči mesar ljut što mu je blokirao ulaz u mesaru, Arčijev život iz korena se menja. Kasnije tog dana upoznaje prelepu Jamajkanku dvadeset godina mlađu od sebe. Šest nedelja kasnije, bili su venčani.

Time počinje duhovita, pronicljiva i potresna priča o prijateljstvu, ljubavi, ratu, tri kulture i tri porodice kroz tri generacije.

Bravurozan prvenac Zejdi Smit o odnosu prema nasleđu i multietničkom okruženju, začinjen ironijom i britanskim humorom, s obiljem likova i situacija koje čitaoce drže u neizvesnosti, postao je kultni bestseler koji jednako obožavaju i kritičari i čitaoci širom sveta.

Beli zubi, Zejdi Smit

12.05.2024.

"Belci, crnci, Arapi, Jamajkanci, eugeničari, Jehovini svedoci, čak i genetski modifikovani miševi - sve to i još mnogo toga možete pronaći u neodoljivoj knjizi "Beli zubi" autorke Zejdi Smit. Detaljnije

Pošalji