bata je sit

BATA JE SIT

Mirja Unge
Mirja Unge nam u zbirci kratkih priča Bata je sit predstavlja sumračan svet mladih žena. Između traženja, neprijatnosti i tajni, žene žive život i pričaju svoje neobične priče. Bata je sit su priče koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a Mirja Unge ostvarena spisateljica koja je svoj talenat dokazala i u ovoj zahtevnoj formi.

Mirja Unge je do sada bila poznata po romanima i dramskim formama, a ovo je njena debitantska zbirka kratkih priča, i u toj zahtevnoj formi autorka je konačno prepoznala i pronašla način da se stilski savršeno ostvari. Svaka priča je ispričana iz perspektive različitih junakinja, uglavnom tinejdžerki i adolescentkinja, mladih žena koje se nalaze na svojevrsnoj prekretnici u životu.
Donekle bizarni i savremenom dobu svojstveni događaji, ispripovedani su hiperrealističnim stilom koji zastrašujuće podražava kontaminiranu stvarnost koju živimo.

PREPORUKA: Kratke priče za kratke decembarske dane

01.12.2019.

Kasna jesen i rana zima poslovično su najbolji periodi za čitanje. Tmurni dani i vetar koji šiba uz kišu ili sneg odličan su izgovor da uz topli napitak i dobru knjigu ostanete kod kuće. Detaljnije

Pošalji