bašta leptirica
rasprodato

BAŠTA LEPTIRICA

Dot Hačison
Roman ,,Bašta leptirica” upoznaje čitaoce sa FBI agentima Viktorom Hanoverijanom i Brendonom Edisonom pred kojima je neobičan slučaj. Nakon stravične eksplozije u velikoj staklenoj bašti, agenti otkrivaju da mesto koje su mnogi upoređivali sa rajskim vrtom krije paklenu tajnu. Naime, u njoj se nalaze leptirice – otete, zatočene devojke koje čuvaju takozvani baštovani – ubice i silovatelji. Preživele devojke, međutim, odbijaju da sarađuju sa policijom. Jedina nada za rešavanje slučaja leži u Maji, jednoj od leptirica koja je možda i saučesnik u brutalnoj mašineriji bašte. Roman ,,Bašta leptirica” prvi je deo autorkine trilogije ,,Kolekcionar”.

U blizini izolovanog imanja nalazi se velika staklena bašta, koja zbog egzotičnog bilja, drveća, jezera i veštačkih stena podseća na rajski vrt. Međutim, nakon stravične eksplozije postaje jasno da ovo „idilično mesto” krije užasnu tajnu: grupu otetih devojaka, tzv. leptirica, za koje je Bašta postala novi dom, a njena okrutna pravila – brutalna svakodnevica.

FBI agenti Viktor Hanoverijan i Brendon Edison nalaze se pred teškim zadatkom da otkriju šta se tačno događalo u Bašti i ko je sve umešan u ubistva i silovanja. Kako preživele devojke odbijaju da govore, njihova jedina nada u rešavanju ovog slučaja je Maja, takođe jedna od leptirica. Međutim, ispostavlja se da je Maja sama po sebi zagonetka, a možda čak i jedan od saučesnika misterioznog Baštovana. FBI tim Hanoverijan‒Edison moraće da uloži dodatne napore kako bi zadobio njeno poverenje i naterao je da progovori.

Bašta leptirica prvi je deo jednog od najpopularnijih svetskih krimi-serijala Kolekcionar.

Kupite odličan triler na popustu od 20%

24.11.2019.

Trileri, misterije i detektivski romani verovatno spadaju u najčitanije književne žanrove na svetu. Shodno tome, čitaju se tokom cele godine, ali jesen je, složićete se, idealno doba za uživanje u zajedničkom rešavanju misterija sa književnim junacima, bilo da preferirate klasične detektivske priče ili mračne, psihološke trilere. Danas vam preporučujemo nekoliko naslova koji će vam prekratiti tmurne jesenje dane koji su pred nama. Detaljnije

Pošalji