novo
bambi život u šumi

BAMBI: ŽIVOT U ŠUMI

Feliks Salten

Vanvremenska priča o lanetu i surovom životu u divljini u kojoj je najveća pretnja upravo čovek. Bambi je, kao i svako dete, rođen radoznao i veseo, ali nakon gubitka majke shvatiće da je život surova borba za preživljavanje u kojoj opstaju samo najjači.

Da li znate pravu priču koja se krije iza Diznijeve bajke?

Daleko je mračnija od onoga što očekujete.

Feliks Salten (18691945) rođen kao Sigmund Salcman, bio je austrijski autor i književni kritičar u Beču. Najpoznatije delo Saltena je Bambi, život u šumi (1923). Preveden je na engleski jezik 1928. godine i postao je uspeh Kluba knjige. Godine 1933. prodao je filmska prava američkom reditelju Sidniju Frenklinu za samo 1.000 dolara, a Frenklin je kasnije preneo prava na studio Valta Diznija, koja su činila osnovu animiranog klasika Bambi iz 1942. godine.

Roman Bambi: život u šumi predstavlja realističan, iako antropomorfizovan, prikaz jelena od njegovog rođenja do njegove konačne uloge mudrog i starog stanovnika šume, koji se bori da preživi protiv svog glavnog neprijatelja, čoveka lovca. Bliska paralela između toga da lane postane jelen i da dete postane odraslo daje ovoj knjizi snažan moralni prizvuk.

Pošalji

BAMBI: ŽIVOT U ŠUMI

Adrijana
★★★★★
13.03.2024.
Odusevljena sam! Izdanje je jako kvalitetno. Jedva cekam da vidim sta ce jos Kapija books da objavi, sigurno cu kupovati sve njihove knjige. ????

BAMBI: ŽIVOT U ŠUMI

Mina
★★★★★
14.03.2024.
Ja već imam izdanje, verovatno najlepša knjiga koju sam držala u rukama - ne znam da li su mi lepše korice ili ilustracije unutra. Sve pohvale za izdavača, pazilo se na svaki detalj i polaže se dosta na kvalitet.

BAMBI: ŽIVOT U ŠUMI

Snežana
★★★★★
14.03.2024.
Zaista predivno izdanje, savršene ilustracije. \nSve pohvale za izdavača. \nUnapred se radujem novim naslovima Kapija books izdavačke kuće.

BAMBI: ŽIVOT U ŠUMI

Milena
★★★★★
24.03.2024.
Svaka čast Vama iz Makarta što podržavate nove izdavače! Svoje izdanje Bambija sam već pročitala i krasi mi policu jer je jako kvalitetno urađeno. Sviđa mi se što su mislili na detalje, ali mi je posebno drago što čitaoci imaju prilike da na srpskom pročitaju jedan od književnih klasika. Jedva čekam da vidim šta će nam Kapija sledeće pripremiti.

BAMBI: ŽIVOT U ŠUMI

Kristina
★★★★★
26.03.2024.
Korica je očaravajuća! Zaista sam oduševljena. Sve pohvale za izdavača. Samo ovako nastavite!