bajke drugih sedam ćirilica

BAJKE: DRUGIH SEDAM – ĆIRILICA

Uroš Petrović
Iz pera Uroša Petrovića stižu nam prelepe bajke za decu, ovog puta u izdanju na ćirilici, za naše najmlađe čitaoce. Upustite se u sjajne pustolovine i prepustite se maštanju.

„Kada ispitujem sebe i svoje metode mišljenja, dolazim do zaključka da mi je mašta značila više od bilo kakvog talenta za apstraktno, pozitivno razmišljanje. A šta bolje može da razvija maštu od fantastičnih priča i zapleta koji se mogu naći u bajkama za decu?“
– Albert Ajnštajn

„Ne vuci me za jezik!“
– Mileva Marić Ajnštajn

Knjiga Bajke – Prvih sedam Uroša Petrovića postala je regionalni bestseler i proglašena je za najbolju knjigu iz oblasti književnosti za decu na Novosadskom sajmu knjiga 2023. godine. (Najverovatnije zbog ilustracija Aleksandra Zolotića, al’ nema veze!)

Uroš Petrović: „Može se odrasti i bez čitanja bajki, ali nisam siguran u šta...“Ljubivoje Ršumović: „Ako su ovo što si napisao bajke, onda sam ja nosilac crnog pojasa u karateu!“Mina Kebin, urednik: „Imaš li ti išta normalno za zadnju stranicu korica?“Uroš Petrović: „Stavi onaj tekst od prošli put, samo promeni ono Prvih sedam u Drugih sedam.“Čitanje bajki unapređuje koncentraciju i pamćenje, podstiče razvoj uma, mašte i kritičkog razmišljanja, produbljuje empatiju i samosvest, razvija jezičke veštine, a sve to se značajno odražava na postignuća u školovanju i životu. U vreme kad je obrazovanje bilo usmeno i u okviru uže zajednice, bajke su i nastajale baš iz tih razloga. One su oduvek bile neizostavni deo dečjeg obrazovanja i odrastanja, a svako novo vreme donosilo je nove bajke.Sada je vreme da se upoznate sa drugih sedam Bajki Uroša Petrovića.

Pošalji