novo
devojka sa violinom

DEVOJKA SA VIOLINOM

Milena Sekulić Odalović
"Devojka sa violinom" Milene Sekulić Odalović vodi čitaoca na putovanje kroz viktorijanski London, gde se glavna junakinja, Sandrin Neker, suočava sa izazovima života na ulici. U pokušaju da izbegne svoj strah, ona upada u mrežu tajanstvene grofice Kliford, koja joj nudi šansu za novi početak. Međutim, Sandrinova sudbina postaje komplikovanija kada se pojavi lord Sajmon Kliford i kada se uključi Edvard Bern, londonski bonvivan. Ova dramatična ljubavna priča obuhvata neobičan zaplet, intrigantne likove i kompleksne međuljudske odnose. Kroz zvuk violine, Sandrin nalazi hrabrost i snalažljivost dok se suočava sa tajnama i intrigama viktorijanskog društva. "Devojka sa violinom" je neizbežno uživanje za ljubitelje istorijskih romana punih romantike i napetosti.

Autorka romana Vetar sa Pirineja.

Godina je 1888. Sandrin Neker odlučuje da pobegne iz porodičnog doma u Liverpulu misleći da će se tako rešiti straha od koga joj se ledi krv. Tek kad se nađe na londonskim ulicama, gladna, promrzla i bez ikakve nade da će pronaći krov nad glavom, devojka shvata svu težinu svoje situacije. U pomoć joj neočekivano priskače tajanstvena grofica Kliford. Dovodi je u svoj raskošni dom, obasipa je pažnjom i poklonima, u nadi da će Sandrin prihvatiti ulogu koju joj je namenila. Zauzvrat nudi bogatu nagradu koja bi mladoj ženi omogućila da započne novi život.

Pažljivo razrađeni plan raspada se čim se pojavi lord Sajmon Kliford. Započinje bespoštednaborba za očuvanje porodičnog nasleđa, u kojoj Sandrin dobija neočekivanog saveznika, londonskog bonvivana i zavodnika Edvarda Berna.„Dramatična ljubavna priča, neobičan zaplet, interesantni likovi i nadasve odvažna i snalažljiva glavna junakinja tvore okosnicu ovog dela. Specifičan porodični igrokaz u koji se mlada žena neplanirano uplela, zaintrigiraće sve koji vole viktorijanski period i istorijske romane pune romantike i zamršenih međuljudskih odnosa. Uživanje u čitanju je neizbežno.“– Slavica Mastikosa„Zvuk violine se poput niti Arijadninog klupka proteže kroz čitav novi roman Milene Sekulić Odalović. Gotovo magijska moć ovog instrumenta pomaže Sandrin, glavnoj junakinji, da ne zaluta u nepoznatom gradu u kom se svojevoljno obrela i da u odsudnim trenucima pronađe pravi put. Intrige, tajne, zavere, izneverena očekivanja, začinjavaju dramatično dočarane odnose među likovima, a ubistvo jedne od njih donosi obrt u priči i neočekivani krimi-zaplet.“– Ljiljana Šarac

Pošalji