razmišljam da okončam ovo

RAZMIŠLJAM DA OKONČAM OVO

Ijan Rid
"Razmišljam da okončam ovo" Ijana Rida, bestseler je po kom je snimljen i film na Netfliksu i pre nego što smo dobili knjigu, glavni junaci su već osvojili naša srca. Uplašićete se, ali nećete biti sigurni zašto ste se uplašili. A možda samo shvatite da ste ove ljude već sreli.

Znaš da je nešto stvarno onda kad može da bude izgubljeno.
Sada i film na Netfliksu, ovaj duboko zastrašujući i veoma uznemirujući roman prati jedan par usred izopačenog otkrivanja najmračnijih slutnji. Uplašićete se. Ali nećete znati zašto…
Razmišljam da okončam ovo. Kad mi se ta misao jednom uvuče u svest, ne odlazi. Ostane. Zadrži se. Uvek je tu. Uvek.
Džejk je jednom rekao: „Ponekad je neka misao bliže istini, stvarnosti, nego neki postupak. Možeš da kažeš šta hoćeš, možeš da uradiš šta hoćeš, ali ne možeš da podvališ misao.”
A evo o čemu ja razmišljam: ne želim da budem ovde.
U ovom inteligentnom i napetom književnom trileru Ijan Rid istražuje dubine ljudske psihe, preispituje svest, slobodnu volju, vrednost veza, strah i granice samoće. Roman koji podseća na rana dela Žozea Saramaga, kultni klasik Mišel Fejber Ispod kože i Moramo da razgovaramo o Kevinu Lajonela Šrivera.„Osećaćete sve veću strepnju i nelagodu sa svakom stranicom ovog napetog, jezivog debitantskog romana. ” Entertainment WeeklyNapet, uzbudljiv i višečulan, Razmišljam da okončam ovo uvlači vas već od prve strane i nikada vas ne pušta.

RAZMIŠLJAM DA OKONČAM OVO, Ijan Rid

11.12.2023.

Romanu se može dodeliti više žanrova, ali na kraju razumete da nikako nije psihološki triler, da je horor uglavnom u samim ljudima i da je ovo ustvari jedna egzistencijalna drama. Detaljnije

Pošalji