avanture haklberija fina

AVANTURE HAKLBERIJA FINA

Mark Tven
Novo, ilustrovano izdanje jednog od najpoznatijih romana Marka Tvena, Avantura Haklberija Fina, knjige o kojoj se često govori kao o najboljoj američkoj knjizi svih vremena.

Mark Tven (1835-1910) objavio je 1884. Avanture Haklberi Fina, najveći američki roman XIX veka, koji je i kasnije (do pojave Selindžerovog Lovca u žitu) kotiran kao najbolja knjiga ikad napisana u Americi.Mnogi američki pisci (među kojima Fokner, Hemingvej, Selindžer, Majler, Vonegat, smatraju ovaj roman beskrajnim izvorom nadahnuća za svoja dela. Haklberi Fin je i danas živ i savremen kao i kad se pojavio, i ne prestaje da oduševljava čitaoce svih generacija ši-rom sveta. Ovo izdanje opremljeno je crtežima E. V. Kembla, iz prvog američkog izdanja.

Knjige o odrastanju

29.04.2020.

Knjige koje uvek možemo da čitamo. Nekad samo zabave radi, nekad kad se preispitujemo, nekad da bismo se prisetili mlađih dana. A ako u kući imamo generaciju koja tek treba da donosi neke važne životne odluke i često se bori sama sa sobom, evo idealne prilike da im preporučite neki od ovih naslova. Detaljnije

Pošalji