asteriks knjiga 1

ASTERIKS - KNJIGA 1

Alber Uderzo, Rene Gosini

Pred vama su avanture Asteriksa i Obeliksa, glavnih junaka jednog od najpopularnijih i najvoljenijih serijala u istoriji devete umetnosti. Generacije čitalaca odrastale su uz hrabre Gale, a neponovljivi humor i zabavni zapleti čine ovo delo primamljivim i za nove čitaoce.

Serijal Asteriks preveden je na više od 100 jezika i prodat u 370.000.000 primeraka.

I epizoda

Asteriks, galski junak

Asteriks, Obeliks i njihovi prijatelji pokušavaju da odbrane svoje malo selo u Galiji od moćnih rimskih legija koje su ga opkolile.

II epizoda

Zlatni srp

Katastrofa je pogodila galsko seoce zato što je druid Aspiriniks polomio zlatni srp – što znači da nema više čarobnog napitka...

III epizoda

Asteriks i Goti

Aspiriniksa otimaju Goti, a Asteriks i Obeliks mu jure u pomoć ne bi li ga spasli!

Pošalji

ASTERIKS - KNJIGA 1

Valahiru
★★★★★
08.06.2022.
Verovatno skoro svi danas znaju za čudesne Gale i njihovo malo selo. Ipak pišem o njima, za one koji se još uvek nisu upoznali sa ponosnim Galima. Generacije su odrasle uz crtane filmove i priče o njima. Moćna rimska imperija Gaja Julija Cezara osvaja gradove, zemlje i kontinente i čini se da ih ništa ne može zaustaviti. Skoro ništa. Negde na britanskoj obali Atlantika, postoji malo galsko selo, okruženo sa četiri rimska utvrdjenja. Ovo mirno i harmonično selo uspešno odoleva rimskim snagama i uliva strah u kosti centurionima. Sve dok Gali imaju svog druida Aspiriniksa i njegov čarobni napitak, za njih nema brige. Asteriks je neustrašiv, okretan i domišljat. Njegov najbolji prijatelj Obeliks kao mali je upao u kazan sa napitkom, time zaradivši veliku snagu, pred kojom se rimski centurioni tresu od straha. Svaka epizoda praćena je humorom i neverovatnim avanturama, dok se naši junaci susreću sa raznim nevoljama. Posetite galsko selo, dok Gali spremaju gozbu u vašu čast. Vodja Drmatoriks drži zdravicu u vašu ime, a Tamburiks pokušava da zapeva, dok ga ostali ne zavežu za drvo i zapuše mu usta. Ako volite pečenog divljeg vepra, doživećete zabavu za pamćenje. Kvalitet je neosporiv. Izdanje je odlično uradjeno, sa gomilom detalja, u punom koloru. Od mene imate veliku preporuku. Obradujte vašu decu, a naravno i dete u sebi.