antologija sazvežđa lem

ANTOLOGIJA SAZVEŽĐA LEM

Saša Radonjić
Antologija Sazvežđe Lem se sastoji od priča iz oblasti fantastike koje su u proteklih pet godina bile u najužim izborima Solarisove nagrade „Stanislav Lem“. Za njihov izbor je zaslužan Saša Radonjić koji je priredio ovaj važan izdavački poduhvat.

U knjizi su zastupljene priče autora koji su se prethodnih pet godina nalazili u najužim izborima Solarisove nagrade „Stanislav Lem“, a izbor je priredio Saša Radonjić.
Sava Damjanov, urednik Biblioteke srpske fantastike, naglašava da antologija Savežđe Lem predstavlja nesvakidašnji izdavački poduhvat u srpskoj kulturi: ona na jednom mestu objedinjuje sve autore koji su od osnivanja nagrade „Stanislav Lem“ bili u najužem izboru za laureata.

„To nisu strogo žanrovski pisci, ali jesu autori koju su u svojim delima na specifične načine negovali književnu fantastiku“, kaže Damjanov.

U izboru su se našle po dve priče Filipa Davida i Jovice Aćina, i po jedna: Zorana Živkovića, Đorđa Pisareva, Bobana Kneževića, Ilije Bakića, Gorana Petrovića, Gorana Skrobonje, Laure Barne, Mirjane Novaković, Ota Oltvanjija, Dejana Stojiljkovića i Darka Tuševljakovića.

Pošalji

ANTOLOGIJA SAZVEŽĐA LEM

Dragana
★★★★★
02.09.2023.
Odlicna knjiga kao i sto je preporuceno od strane https://talismani.rs