anonimna

ANONIMNA

Grir Hendriks, Sara Pekanen
Anonimna je intrigantan roman koji su napisali Grir Hendriks i Sara Pekanen, a koji govori o neobičnom istraživačkom projektu o etici i moralu za koji se Džesika Faris prijavljuje kako bi na lak način došla do novca. Ali, kada uđe u praznu sobu sa laptopom više nije tako sigurna u svoju odluku. Vremenom, pitanja na koja treba da odgovara postaju veoma lična i ona shvata da je upala u istu mrežu zavere i opsesije kao i prethodna učesnica istraživanja.

Privučena lakom zaradom, Džesika Faris pristaje da učestvuje u istraživanju o etici i moralu koje sprovodi istaknuti njujorški psihijatar. Ipak, onog trenutka kada kroči u sobu 214, bezličnu prostoriju u kojoj je čeka laptop sa porukom na ekranu, nešto joj govori da je možda pogrešila.
Da li ste sposobni da budete potpuno iskreni?
Možete li da izgovorite laž, a da ne osetite krivicu?
Da li ste ikada duboko povredili nekoga do koga vam je stalo?

Polako, pitanja zagonetne doktorke Šilds postaju sve upornija, ličnija, opasnija. Kao da zna o čemu Džes razmišlja… i šta krije. A kada od nje zatraži da se iz sobe 214 preseli u stvarni svet, biće prekasno da se povuče iz igre. Jer je Džesika, sada već zatočenica suptilne mreže ljubomore, zavere i opsesije, savršen kandidat za ono što doktorka Šilds ima na umu. Barem dok ne otkrije da je istu sudbinu doživela i žena pre nje.

Pošalji