anđeo u šumi
rasprodato

ANĐEO U ŠUMI

Samuel Bjerk
Anđeo u šumi je uzbudljiv kriminalistički roman sa dozom strave, ali i humora u kojem Samuel Bjerk majstorski pripoveda priču o slučaju koji će ponovo povezati inspektora Munka i mladu Miju, njegovu koleginicu koja je otišla da živi u osami na jednom ostrvcetu. Njihov zadatak je da otkriju šta stoji iza smrti šestogodišnje devojčice čije je telo pronađeno obešeno u šumi, a koja je bila odevena poput lutke i sa natpisom oko vrata „Putijem bez pratnje“.

„Napeto, uzbudljivo, jezivo, odlično.“ Heat
U šumi nadomak Osla pronađeno je telo šestogodišnje devojčice kako visi s jednog drveta. Devojčica je bila obučena u haljinicu kao za starinske lutke, na leđima je imala školsku torbu, a oko vrata je nosila cedulju s natpisom „Putujem bez pratnje“.
Slučaj je dodeljen policijskom inspektoru Holgeru Munku. Njegov prvi zadatak je da pronađe osobu naročitih sposobnosti, svoju prijateljicu i mladu koleginicu Miju Kriger. Prekinuvši sav kontakt sa svetom, Mija se sklonila na jedno ostrvce uz obale okruga Trendelag.
Holger Munk je vodeći istražitelj u zemlji. Mija Kriger želi da se ubije. Obešena devojčica oboma nudi svojevrsno iskupljenje. Njih dvoje se vraćaju u staru Specijalnu jedinicu pri Odseku za ubistva u Oslu, rešeni da rasvetle slučaj.Nisu, međutim, ni svesni kakav ih košmar očekuje.„Bjerk je veliko novo otkriće skandinavskog noara.“ Sunday Times„Anđeo u šumi je napisan sa izuzetnim poletom. Mijin sukob, kako sa svojim unutrašnjim demonima, tako i sa onim veoma stvarnim od krvi i mesa majstorski je izveden.“ Independent„Ovu knjigu je teško odložiti, isprepadaće vas često i žestoko.“ Telemarksavisa„Uzbudljiv i valjan kriminalistički roman, stravičan ali i duhovit.“ Opland Arbejderblad

Pošalji