američka vrteška

AMERIČKA VRTEŠKA

Dušan Zupan
"Američka vrteška" Dušana Zupana zbornik je novih novinarskih tekstova ovog autora. Oni su nastali krajem osamdesetih i početkom devedesetih, a zahvaljujući ovom izdanju, možete ih sve naći na jednom mestu.

Zbornik novinskih tekstova Dušana Zupana
Američka vrteška uglednog spoljnopolitičkog novinara Dušana Zupana, zbornik je novinskih tekstova nastalih krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina.
Novinarskom spretnošću, političkim iskustvom, ali i uz neophodnu smelost, Dušan Zupan sačiniće karusel na kom se u, svojoj hipnotišućoj rotaciji, smenjuju svi društveni aspekti uz nezaobilazne političke elemente udaljene Amerike, koja nekim čudom, utiče na čitavu planetu.
Obilje građe izneto prijemčivim jezikom, približiće nam ovu najsloženiju zemlju sveta, pronalazeći idealnu meru između viđenog i doživljenog. Razmatrajući dihotomije skupljene u antipode videćemo i dobro i zlo, sresti i bogate i siromašne, učene i nepismene, obesne i gladne i sve oprečnosti od kojih je sazdana Amerika.Da li je Amerika svet unutar sveta, svojevrsni teatar unutar teatra? Kakve su posledice kada se uloga loše odigra? Ko je samo lepo lice televizijskih ekrana, a ko prosjak bez doma?Slikoviti prikaz i svojevrsna demistifikacija najsloženijeg društva današnjice stali su među korice ove knjige – u vrtešku kojoj nema kraja.

Pošalji