ajnštajnov kosmos

AJNŠTAJNOV KOSMOS

Mičio Kaku
Biografija Alberta Ajnštajna kroz biografiju nauke, Ajnštajnov kosmos je jedinstvena naučnopopularna knjiga iz pera Mičia Kakua, velikog popularizatora nauke. Sa neskrivenim zanosom i jasnim stilom, Kaku nam priča priču o jednoj od najvećih figura fizike.
Podelite:

Knjiga "Ajnštajnov kosmos" čiji je autor jedan od najznačajnijih teorijskih fizičara današnjice, Mičio Kaku, predstavlja kratak i jezgrovit vodič u uzbudljiv i zavodljiv svet moderne fizike izgrađen na pepelu starih teorija i u sukobu dve vodeće struje u fizici - kvantne mehanike i relativistike. Jasno, nadahnuto i poetično Kaku govori o naučnom, političkom i emotivnom životu najvećeg naučnog genija našeg doba, Alberta Ajnštajna, pričajući istovremeno i o divljem XX veku, vremenu velikih ratova i još većih otkrića, zloupotreba nauke i ljudi, o nacizmu i pacifizmu, ljubavi i mržnji.
Prvi put vam sada pero ozbiljnog i talentovanog biografa, kroz knjigu "Ajnštajnov kosmos" otkriva šta se zaista krilo u naučnom umu iza tih blistavih i nasmejanih Ajnštajnovih očiju i pod krunom prepoznatljive razbarušene kose. Ajnštajnov kosmos je biografija o dva junaka koja su gradila jedan drugog - o Ajnštajnu i o modernoj fizici.

Pošalji