2030

2030

Mauro F. Giljen
„2030“ Maura F. Giljena donosi izuzetno pronicljivu i bogatu analizu tekućih kretanja u svetu i njihovih ishoda u budućnosti. Knjiga „2030“ nudi ubedljivu analizu pomoću koje ćete razumeti seizmičke promene u demografiji, privredi, tehnologiji i kulturi, čiji će pečat definisati sledeću deceniju. Autor se ne usredsređuje ni na jedan pojedinačni trend nego na dinamiku čitavog spektra sila koje će se sustići u prelomnoj tački око 2030. godine – tački s koje, bilo to dobro ili loše, nema povratka.

Kako će se najjači trendovi današnjice sudariti i preoblikovati budućnost sveta.
„Izuzetno pronicljiva i bogata analiza tekućih kretanja u svetu i njihovih ishoda u budućnosti.“
– Publishers Weekly

Ne tako davno radnika je bilo više nego penzionera, velike kompanije su bile okrenute isključivo ka tržištima Evrope i Amerike, a papirni novac je bio legitimno i najčešće jedino sredstvo plaćanja. Odrastali smo učeći pravila ove igre, osnivali porodicu, odgajali decu, očekujući da ta pravila ostanu ista i da odemo u penziju finansijski obezbeđeni.

Tom svetu i tim pravilima došao je kraj.

Nova stvarnost čvrsto će se ukoreniti najkasnije do 2030. a u njoj će na svetu biti više deda i baba nego unučadi, srednja klasa u Aziji i podsaharskoj Africi će brojem nadmašiti američku i evropsku zajedno, veća količina svetskog bogatstva nalaziće se u rukama žena nego muškaraca, na svetu će biti više robota nego ljudske radne snage i više kompjutera nego ljudskih mozgova. Hoćete li biti spremni za ono što sledi?Knjiga 2030 nudi ubedljivu analizu pomoću koje ćete razumeti seizmičke promene u demografiji, privredi, tehnologiji i kulturi čiji će pečat definisati sledeću deceniju. Autor se ne usredsređuje ni na jedan pojedinačni trend nego na dinamiku čitavog spektra sila koje će se sustići u prelomnoj tački ??? 2030. godine – tački s koje, bilo to dobro ili loše, nema povratka.„Obavezno štivo za sve one koji nastoje da razumeju nove trendove i puteve našeg razvoja, njihove uzroke i značaj ne samo za države i kompanije nego i za svaku pojedinačnu životnu zajednicu i domaćinstvo.“– Mohamed el Erijan, glavni ekonomski savetnik u Alijancu

Pošalji