1984 životinjska farma

1984 / ŽIVOTINJSKA FARMA

Džordž Orvel
"1984." i "Životinjska farma" su dela Džordža Orvela koja su obležila književnost XX veka i ostavila neizbrisiv trag. Totalitarizam koji Orvel najavljuje u "Životinjskoj farmi razvija se u "1984." Ova dva Orvelova romana dopunjuju se svojom tematikom pa nijedan od njih ne smete propustiti.

Ovo je koncept knjiga, u kojoj su predstavljena dva najpoznatija dela: "1984" i "Životinjska farma", jednog od najčitanijih i najprevođenijih autora druge polovine XX veka.
Ova dva naslova se upotpunjuju svojom tematikom i čine da se uporednim čitanjem dožive na nov način, jer tamo gde se završava Životinjska farma, sa određenom vremenskom distancom, počinje 1984 i totalitarizam, koji Orvel u Životinjskoj farmi samo naslućuje. Orvel, kao autor, postao je deo popularne kulture, i alegorije koje se pojavljuju u njegovim delima deo su naše svakodnevnice, čime ga svrstavamo u jednog od najrelevantnijih autora, pre svega zahvaljujući njegovom vizionarstvu.
Ovo izdanje, pored inovativnog koncepta,odlikuje se i izuzetnim
grafičkim rešenjem kao i vrlo popularnom cenom.

Pročitajte sedam knjiga za nedelju dana

08.09.2019.

Za vas smo izabrali sedam romana (klasika i savremenih) od kojih svaki možete pročitati za jedno popodne. Sedam dana, sedam romana. Ako uspete u ovom poduhvatu to će biti značajan podstrek vašim čitalačkim navikama koje će onda poželeti da se uhvate u koštac i sa dužim romanima. Detaljnije

Pošalji