13 pravila mentalno jakih roditelja

13 PRAVILA MENTALNO JAKIH RODITELJA

Ejmi Morin
Knjiga 13 pravila mentalno jakih roditelja koristiće svima koji ulogom roditeljstva zaista žele da se pozabave i poboljšaju sebe na tom polju. Autorka Ejmi Morin u njoj roditelje uči onim stvarima koje ne bi trebalo da rade, pomažući time svojoj deci da budu srećnija i sigurnija u sebe.

Knjiga usredsređuje se na roditelje, učeći ih kako da odgajaju mentalno snažnu i izdržljivu decu sigurnu u sebe i kako da im osposobe mozak za život pun sreće, značenja i uspeha.
Dok druge knjige govore roditeljima šta treba da rade, Ejmi Morin uči roditelje šta „ne treba raditi“. Ovo je, kako ona kaže, podjednako važno u razvoju mentalno snažne dece.
Da li današnjoj deci nedostaje fleksibilnost i mentalna snaga koja im je potrebna da se nose sa životnim izazovima u sve komplikovanijem i zastrašujućem svetu?
Mnogi odrasli brinu da deca danas nisu dovoljno spremna da dostignu svoj najveći potencijal, jer žive u sigurnim prostorima i okružena su raznim upozorenjima i ograničenjima kako bi bila „zaštićena”.Ejmi Morin je u knjizi identifikovala osobine mentalno jakih ljudi i na taj način roditeljima, nastavnicima i drugim vaspitačima dala alat koji će im pomoći da postanu mentori mentalne snage.

Popularna psihologija na 20% popusta - favoriti akcije

10.02.2022.

Pred vama je izbor od 6 knjiga iz žanra popularne psihologije koje će vas nadahnuti da u sebi pronađete ono što ste mislili da nemate, da se pomirite sa sobom i da uživate u životu. Detaljnije

Jeste li srećni?

01.09.2021.

Jeste li se zapitali šta bi vas danas usrećilo? Šta je to što bi danas trebalo da se desi da vi možete da kažete „Danas sam baš srećan“? Jeste li pomislili na nešto što se gotovo sigurno neće ostvariti? Zašto ne osećamo nalet ushićenja zbog sitnica? Detaljnije

Pošalji