novo
13 pravila mentalno jakih roditelja

13 PRAVILA MENTALNO JAKIH RODITELJA

Ejmi Morin
Knjiga 13 pravila mentalno jakih roditelja koristiće svima koji ulogom roditeljstva zaista žele da se pozabave i poboljšaju sebe na tom polju. Autorka Ejmi Morin u njoj roditelje uči onim stvarima koje ne bi trebalo da rade, pomažući time svojoj deci da budu srećnija i sigurnija u sebe.

Knjiga usredsređuje se na roditelje, učeći ih kako da odgajaju mentalno snažnu i izdržljivu decu sigurnu u sebe i kako da im osposobe mozak za život pun sreće, značenja i uspeha.
Dok druge knjige govore roditeljima šta treba da rade, Ejmi Morin uči roditelje šta „ne treba raditi“. Ovo je, kako ona kaže, podjednako važno u razvoju mentalno snažne dece.
Da li današnjoj deci nedostaje fleksibilnost i mentalna snaga koja im je potrebna da se nose sa životnim izazovima u sve komplikovanijem i zastrašujućem svetu?
Mnogi odrasli brinu da deca danas nisu dovoljno spremna da dostignu svoj najveći potencijal, jer žive u sigurnim prostorima i okružena su raznim upozorenjima i ograničenjima kako bi bila „zaštićena”.Ejmi Morin je u knjizi identifikovala osobine mentalno jakih ljudi i na taj način roditeljima, nastavnicima i drugim vaspitačima dala alat koji će im pomoći da postanu mentori mentalne snage.

Pošalji