100 opakih žena u istoriji

100 OPAKIH ŽENA U ISTORIJI

Hana Džuel
Hana Džuel vam predstavlja istinite priče o neverovatnim ženama. O ženama koje su bile suviše hrabre, sjajne, nekonvencionalne, politički svesne i suviše siromašne da bi dobile priznanje od svojih savremenika, sitnih duša. Čitajte priče 100 opakih žena u istoriji i ogrejte se toplim, golicavim osećanjem koje potiče od toga što prvi put saznajete da je oduvek bilo žena koje zabole za sve živo.

„Čitajte, drage moje, da biste odabrale nove uzore i da biste bile bliže snažnim ženama svih epoha.“– Krista Suh
Kad čujete ili pročitate nešto o malom broju žena, koje je istorija zabeležila, teško je da se ne zapitate: zašto sve one izgledaju tako uštogljeno i ispravno? Istina je da se istoričari (uglavnom muškarci) uporno trude da zaglade stvarne pojedinosti iz njihovih života ili najčešće izostavljaju žene koje su narušavale predstavu o uzornoj ženi.

Hana Džuel vam zato predstavlja istinite priče o neverovatnim ženama za koje verovatno nikad niste čuli – a trebalo je. O ženama koje su bile suviše hrabre, sjajne, nekonvencionalne, politički svesne i suviše siromašne da bi dobile priznanje od svojih savremenika, sitnih duša. O ženama koje su smatrali previše opakim za svoje vreme, previše glasni da bi bile priznate, previše smelim da bi bile plaćene za svoj rad i ponekad previše odvažnim da bi im bilo dozvoljeno da žive.Čitajte priče o njima i ogrejte se toplim, golicavim osećanjem koje potiče od toga što prvi put saznajete da je oduvek bilo žena koje zabole za sve živo. To je isto onako zadovoljavajuće kao katarzičan vrisak – mada manje uznemirava prijatelje i susede.„Zabavno, urnebesno štivo koje će biti sjajan dodatak vašoj biblioteci.“– An Šen„Ova knjiga nastoji da svakoj ženi u istoriji ’koju zabole za sve živo’ pruži uvažavanje koje je oduvek zasluživala a koje joj je dugo uskraćivano. Neophodna knjiga.“– Stylist„100 opakih žena je knjiga veoma laka za čitanje i izuzetno duhovita, ali opasna kao i junakinje jer može da vam izmeni život.“– Filipa Peri„Hana Džuel – kakva je to samo neustrašiva avanturistkinja!“– Marina Hajd

Pošalji