100 godina duška radovića
rasprodato

100 GODINA DUŠKA RADOVIĆA

Zorica Hadžić
Kapitalno izdanje, monografija Duška Radovića, posvećena stogodišnjici njegovog rođenja, koja - kroz neobjavljene radove, prepiske, zapise, crteže i druge memorabilije - pruža nov, dragocen uvod u život i svakodnevicu velikana naše pisane reči.

Monografija posvećena Dušku Radoviću, pored njegovih do sada neobjavljenih tekstova, beležaka i crteža, sadrži i njegovu privatnu i poslovnu prepisku, svedočenja njegovih bliskih prijatelja i saradnika, kao i skeniranu arhivsku i drugu građu (crteže, pisma, razglednice, nacrte, crtice i slično). Kao narator i svedok Duškovog života, u knjizi se pojavljuje i njegov najbolji prijatelj, Matija Bećković. U pogledu svoje forme, ova knjiga je, takođe, izuzetno kreativno ostvarenje, čijem izgledu su doprineli vrhunski stručnjaci. Ovo kapitalno izdanje, dakle, u svakom pogledu karakterišu vrhunski kvalitet, kompetentnost i inovativnost.

Knjiga kao spomenik velikanu: monografija „100 godina Duška Radovića“

01.11.2022.

U susret velikom jubileju, Mascom je pripremio kapitalno izdanje, monografiju pod naslovom „100 godina Duška Radovića“. Monografija, koju je priredila Zorica Hadžić, lik i delo proslavljenog i omiljenog autora predstavlja iz novog ugla, kroz do sada pretežno neobjavljenu građu prikupljenu iz različitih izvora (različiti bibliotečki i arhivski fundusi, privatna arhiva, svedočenja prijatelja i saradnika...). Detaljnije

Pošalji