Početna»Vesti»MAKART DISTRIBUCIJA NA NIŠKOM SAJMU KNJIGA
makart distribucija na niŠkom sajmu knjiga

MAKART DISTRIBUCIJA NA NIŠKOM SAJMU KNJIGA

MAKART DISTRIBUCIJA će i ove godine učestvovati na Sajmu knjiga u Nišu.
Pozivamo Vas da dođete u halu Čair, od 22. do 29 novembra i posetite najbolju i najopremljeniju knjižaru na sajmu. Gosti izdavači naVašem i našem  štandu su: Booka, Orfelin, Urban Reads, Fraktura, Arete, Heliks, Rende, Paideia, Clio, Akademska knjiga, Kontrast, Štrik, Plato, Mediteran, Gradac, Red Box, Bulevar books, Arhipelag, Beli put, Informatika, Paladin, Samizdat B92…
Uz reprezentativnu ponudu naslova iz savremene književnosti, istorije, filozofije, publicistike…, pripremili smo i “booklet” kutak sa izuzetno povoljnim cenama knjiga namenjenih, pre svega najmlađoj publici.

Akademik Milosav Tešić otvoriće ovogodišnji niški Sajam knjiga, koji je specifičan po tome što će poseban deo biti posvećen stripovima. 

Istoričari, akademici, niški pisci, dečiji pesnici, aktuelni autori, pisci bestselera, potvrdili su svoje gostovanje na 54. niškom Sajmu, kažu u Niškom kulturnom centru, a osim njih dolaze i strip crtači.

Bitna novina je Sajam stripa koji će biti u okviru Sajma knjiga, koji će se odigravati na galerijskom prostoru, koji je iza ulaza 1 u halu “Čair” i ulaz će biti besplatan i štandovi za stripove su besplatni – kaže v. d. direktor NKC-a Srđan Savić.
Mini Sajam stripa, na koji se ulaz neće naplaćivati, organizuje Udruženje ljubitelja stripa “Branko Plavšić”, kao podršku strip izdavačima, kaže Zoran Nikolić, a čak 14 njih je pristalo da u Nišu prikaže svoje stripove.

Dolaze najznačajniji strip izdavači u Srbiji, kao što su Čarobna knjiga, Komiko, Makondo, Sistem komiks, Darkvud je na Sajmu knjiga na parteru. Biće potpisivanje, promocije, a najavili su i velike popuste pa će uz besplatan ulaz moći da se kupe stripovi po mnogo povoljnijoj ceni – dodaje Nikolić.
Moto sajma je “Pohvala knjizi” i organizatori navode da su ove godini vodili računa da sadržaj bude što raznovrsniji, a od ključnih izdavača su gotovo svi potvrdili dolazak i najavili popuste. Obećavaju da će literatura biti raznovrsna i da će svako moći da pronađe nešto za sebe.

Osim toga, dodaju, posetioci će moći da prisustvuju i prezentacijama i književnim večerima svojih omiljenih autora i od njih dobiju autogram i posvetu.

Smatramo da će ovo biti vrhunski kulturni događaj – najavljuju organizatori.
Novina na Sajmu “gosti dana”
Niški Sajam knjiga će 22. novembra od 18 sati svečano da otvori pesnik, esejista, leksikograf i akademik Milosav Tešić. Narednih dana će gostovati autori kao „gosti dana“, a planirano je da se druže sa posetiocima, potpisuju knjige i prikažu svoja nova dela.

Gledali smo da to budu najugledniji, najaktuelniji i najčitaniji pisci iz različitih izdavačkih kuća – kažu u NKC.
U četvrtak 23. novembra će gost dana biti niški pisac Dejan Stojiljković, koji će promovisati novu knjigu „Olujni bedem“, a naredni dan je posvećen piscu Zoranu Živkoviću, koji u Zavodu za udžbenike objavljuje svoja sabrana dela.

Subota 25. novembar je posvećena Predragu Markoviću, koji dolazi sa svojim aktuelnim romanom “Zavodnik ništavila”. Gosti će biti i strip autori Željko Pahek iz Beograda i Nišlija, svetski poznati crtač Vladimir Krstić Laci, koji na niški Sajam dolaze u nedelju 26. novembra.

Marko Šelić Marčelo, poznati muzičar i pisac, predstaviće u ponedeljak 27. novembra svoju novu knjigu „Higijena nesećanja“. Dan posvećen najmlađima je utorak 28. novembar, a tada će gostovati dečiji pisac iz Kraljeva Dejan Aleksić i dečija pesnikinja iz Niša Violeta Jović

To su gosti dana koji će imati svoje promocije, književne večeri, građani će moći da se druže sa piscima, potpisivati knjige. Ostale promocije će biti tokom dana raspoređene – dodaju organizatori.
Male izmene su organizatori napravili kada su u pitanju ulaznice, pa će građani za pojedinačnu kartu ove godine morati da izdvoje 120 dinara, a novina je bibliofilska karta koja košta 400 dinara i sa njom može da se ulazi na Sajam svih 7 dana. Karte za grupne posete i dalje koštaju 50 dinara, a radno vreme je od 10 do 20 sati. Organizator je Niški kulturni centar.


katrin malabu u beogradu preobrazaji inteligencije

Katrin Malabu u Beogradu: Preobražaji inteligencije

Beogradska i zagrebačka poseta Katrin Malabu zamišljena je kao predstavljanje njenog filozofskog promišljanja inteligencije, plastičnosti mozga, konflikta između biološke i simboličke strane života, veštačke inteligencije, spajanja života i mašine. 

novogodisnja akcija 100 najboljih knjiga u 2017 na popustu od 2017

NOVOGODIŠNJA AKCIJA: 100 NAJBOLJIH KNJIGA U 2017. NA POPUSTU OD 20,17%

Želite da budete sigurni da ste poklonili najbolje?
Makartov izbor  100 najboljih knjiga koje su objavljene ili doživele novo izdanje tokom 2017. godine. 
Iz iskustva znamo da iz naše knjižare uvek izađete zadovoljni - ili zato što ste kupili dobru knjigu ili dobili dobru preporuku ili samo porazgovarali, pa je ova ponuda od 100 naslova nastala i osluškivanjem vaših želja. 
Popust od 20,17% važi pri kupovini u našoj knjižari ili poručivanjem preko sajta, uz besplatnu dostavu.
Prilikom kupovine treće knjige, ostvarujete i dodatni popust od 10% na cenu te knjige.
Ukoliko želite nekoga da iznenadite poklonom, knjigu ćemo upakovati, napisati posvetu kakvu želite i – isporučiti u vaše ime.*
Akcija traje od 19. decembra do 7. januara.
Kupujte i poklanjajte samo najbolje!

knjige u koje se zaljubljujemo ogresenje lena andeson

KNJIGE U KOJE SE ZALJUBLJUJEMO: OGREŠENJE, Lena Andešon

„Zaljubljenost je totalna, čak totalitarna.“ Jeste. A tako, valjda, i mora.

Na koricama knjige švedske književnice Lene Andešon piše da je „Ogrešenje“ roman o ljubavi. Jeste, ali nek vas to ne zavara, nije panegirik ljubavi, već nemanju, gubitku. I to ne zato što verujem da je samo uzvraćena ljubav – ljubav, već što mi priča liči na studiju tuge, na štivo upakovano u 135 strana o tome kako prepoznati neljubav. Kako je prepoznati, i krenuti dalje...

najlepsa ljubavna pisma - kafkino pismo mileni jesenskoj

NAJLEPŠA LJUBAVNA PISMA - Kafkino pismo Mileni Jesenskoj

Kafkino pismo Mileni Jesenskoj

1921.
Eto, Milena, ležim na ležaljci, pre podne, go, pola na suncu, pola u senci, posle skoro neprospavane noći; kako bih mogao da spavam kad sam, previše lakosan, obletao bez prestanka oko Vas, kad sam zaista upravo onako kao što Vi danas pišete bio prestravljen onim što mi je palo u krilo, prestravljen u onom istom smislu kao što se priča za proroke da su (već, ili još, to je isto) kao slabačka deca čuli kako ih zove glas i prestravili se i nisu hteli, odupirali su se nogama o zemlju i mozak im je razdirao strah, a već su i ranije bili čuli glasove i nisu znali otkud je taj užasan ton dospeo upravo u taj glas - je li to bila slabost njihovog uha ili snaga tog glasa - niti su znali, zato što su bili deca, da je glas već pobedio i ugnezdio se pomoću tog unapred poslatog, slutnjom ispunjenog straha koji su osećali zbog tog glasa, a čime još nije bilo ništa iskazano o njihovom proročkom određenju, jer taj glas čuju mnogi, ali da li su ga dostojni, to je i objektivno još veoma neizvesno, a sigurnosti radi bolje je da se to odlučno poriče - dakle, tako sam tu ležao kad su stigla Vaša dva pisma.

 

volite li cehova

VOLITE LI ČEHOVA?

ŽENA BEZ PREDRASUDA 


Maksim Kuzmič Saljutov je visok, u ramevima razvijen i kršan. Njegova telesna građa može se smelo nazvati atletskom. Izvanredno je snažan. On savija novčiće, čupa s korenjem mlado drveće, zubima podiže tegove i kune se da na zemlji nema čoveka koji bi se usudio da se porve s njim. On je hrabar i smeo. Nije viđeno da se on bilo kada bilo čega bojao. Naprotiv, njega se boje i blede pred njim kad je ljut. Muškarci i žene ciče i crvene kad im on steže ruke: boli ih! Negov divni bariton nemoguće je slušati, jer od njega zagluhnu uši... Silan čovek! Ne znam drugog čoveka sličnog njemu. 

najlepsa ljubavna pisma

NAJLEPŠA LJUBAVNA PISMA

"Moja Sloboda, onako mala i nežna, pošla je u smrt kao u šetnju, sa osmehom." napisao je Ivo Lola Ribar svom ocu, godinu dana nakon tragične smrti svoje verenice i cele njene porodice.
Pismo Slobodi je mnogo godina posle drugog svetskog rata bilo potresno svedočenje o svim mladostima izgubljenim u borbi za bolju budućnost i pravedniji svet. 

Pošalji