Početna»Vesti»Salon frankofone knjige (prevodi na srpski)
salon frankofone knjige prevodi na srpski

Salon frankofone knjige (prevodi na srpski)

Nakon Molijerovih dana, romani, eseji, knjige za decu, stripovi, prevedeni sa francuskog ostaju na počasnom mestu. U saradnji sa Francuskim Institutom i City Magazinom više od 35 izdavača 

imaće priliku da izlaže i prodaje svoje prevode sa francuskog na srpski, uz popust od 20%. Tokom tri dana Francuski institut će se pretvoriti u efemernu knjižaru, na zadovoljstvo svih zaljubljenika u frankofonu misao, ili pak u predanost frankofonih autora stripu i dečjoj knjizi.

Salon će takođe biti prilika da se čitaocima predoči istrajni rad izdavača i prevodilaca, zahvaljujući kome čitaoci širom Srbije, kroz izvrsne prevode, uranjaju u dela savremenih, mladih i odvažnih frankofonih autora.

Tokom ova tri dana biće priređena tribina o izdavaštvu, predstavljanje knjiga, projekcije filmskih adaptacija romana... Počasni gost Frederik Begbede govoriće na zatvaranju Salona (a već sutradan susrešće se sa svojim čitaocima u Novom Sadu).

Radno vreme: 8. jun: 17h-21h / 9. i 10. jun: 10h-21h 
Ulaz slobodan.
 

Dešavanja na Salonu frankofone knjige

Četvrtak 8. jun

17h15 - Tribina 
Zašto se savremeni frankofoni autori objavljuju danas u Srbiji?
Na srpskom, bez prevoda.

Preko 100 prevoda sa francuskog na srpski objavljeno je u 2016. godini; među njima „klasici“ iz oblasti književnosti i društvenih nauka, ali takođe, i sve više, savremeni autori. Da li je u pitanju samouvereni izbor izdavača? Saveti prevodilaca? Preporuka, slučaj, posredovanje? Izdavači, prevodioci, novinari, direktor Francuskog instituta razgovaraće o svojim izborima i rizicima koje oni nose.
Početnja izlaganja: Bora Babić, izdavač, Jean-Baptiste Cuzin, direktor Francuskog instituta u Srbiji, Milos Konstantinović, prevodilac, Goran Lakićević, prevodilac i izdavač, Marko Srdanović, knjižar…
Učesnici u diskusiji: izdavači, prevodioci, novinari, čitaoci…


Subota 10. jun Petak 9. jun 

10h - Predstavljanje knjige 
Džukac Kucov Danijela Penaka (Odiseja, Beograd)
„Kada odlučite da živite sa jednim psom, onda je to zauvek. Pas se ne napušta. Nikada. Usadite tu odluku u svoje srce pre no što ga usvojite.“

16h30 Film 
99 francs (1h40’, na francuskom)
Žana Kunena, prema romanu Frederika Begbedea (699 dinara


16h30 Film 
L’amour dure trois ans (Ljubav traje tri godine
Frederika Begbedea (1h38’, na francuskom) 

19h - Počasni gost
Frederik Begbede

Istaknuti francuski pisac, književni kritičar, režiser, gostuje na poziv Francuskog insituta u Srbiji i izdavačke kuće Booka koja je objavila njegove romane U pomoć, molim za oproštaj, Francuski roman, 699 dinara (prev. Ivana Misirlić), Ljubav traje tri godine, Romantični egoista, Praznik u komi, Una i Selinžer (prev. Vladimir D. Janković)

Priče pod ekstazijem, Frederika Begbedea objavila je Paideia 2005 (prev. Ivan Šepić)

Ostati normalan, strip Frederika Begbedea i Filipa Bertrana objavio je Makondo 2013. (prev. Željko Banda, Milan Balugdžić)

Učestvuju: Ivan Bevc i Vladimir D. Janković
Na francuskom i srpskom. Simultani prevod obezbeđen.


tvoja majica na iv cbf-u

TVOJ(A) MAJICA NA IV ČBF-U

Kao jedna od tema  IV ČUMIĆ BOOK FESTA  izdvaja se „Tvoj(a) T-shirt“  gde će se na jednom mestu okupiti kreatori unikatnih majica kao autentičnog modnog detalja za proleće i leto.

koncerti - cetvrti cumic book fest

KONCERTI - ČETVRTI ČUMIĆ BOOK FEST

Jedinstven i sasvim drugačiji od drugih, Četvrti Festival knjiga, muzike i originalne gift produkcije, održaće se od 16.  do 20. maja u samom srcu Beograda. Mesto koje poslednjih godina intenzivno oživljava – Čumićevo sokače, tokom ovih pet prolećnih dana postaje interaktivan izložbeno-prodajni prostor gde će se naći knjige svih relevantnih domaćih izdavača uz jedinstveni popust od 20%, a sve to pod sloganom „Čitaj, budi Čovek, dođi u Čumić na ČBF!“

program - iv cumic book fest

PROGRAM - IV ČUMIĆ BOOK FEST

U sklopu ČETVRTOG ČUMIĆ BOOK FEST-a svakog dana se održava nekoliko tribina i razgovora na različite teme iz oblasti književnosti i umetnosti uopšte. 

iv cumic book fest

IV ČUMIĆ BOOK FEST

ČETVRTI ČUMIĆ BOOK FEST

Četvrti Čumić Book Fest – mesto dobrih knjiga i još boljih cena
Četvrti Festival knjiga, muzike i originalne gift produkcije, održaće se od 16. do 20. maja u samom centru grada – Čumićevom sokačetu, na platou ispred knjižare Makart Store.

ubistvo komtura novi roman harukija murakamija

UBISTVO KOMTURA: NOVI ROMAN HARUKIJA MURAKAMIJA

Novi roman Harukija Murakamija, UBISTVO KOMTURA, uskoro na promotivnoj prodaji u MAKART STORE i na www.makart.rs
 

fraktura u beogradu promocije

FRAKTURA U BEOGRADU: PROMOCIJE

Mart je mesec Frakture u Beogradu. 
BALKANSKI ESEJI, MILEVA EINSTEIN, TEORIJA TUGE i RAT I MIT, predstaviće se beogradskoj publici 15, 22. i 23. marta u CKZD-u. 

Verfied by Visa MasterCard SecureCode Allsecure Unicredit
Pošalji