Početna»Vesti»FRAKTURA U BEOGRADU: PROMOCIJE
fraktura u beogradu promocije

FRAKTURA U BEOGRADU: PROMOCIJE

Mart je mesec Frakture u Beogradu. 
BALKANSKI ESEJI, MILEVA EINSTEIN, TEORIJA TUGE i RAT I MIT, predstaviće se beogradskoj publici 15, 22. i 23. marta. 
U okviru Beogradskog irskog festivala prvo će biti predstavljeni BALKANSKI ESEJI Hjuberta Batlera (izdanja na hrvatskom i engleskom jeziku). O knjizi će govoriti Milan Ristović, Chris Agee, Teofil Pančić i Miloš Vasić.
Knjiga "Balkanski eseji", koju sačinjava Batlerovih 39 briljantnih eseja, napisanih između 1937. i 1989. godine, ne predstavlja samo drugačiju vrednosnu, već i drugačiju vremensku perspektivu. Pruža koristan uvid u način na koji je jedno minulo vreme posmatralo  sebe samog. Istoriografska spoznaja time postaje potpunija jer današnje uvide istorijskih protivrečnosti  obogaćuje uvidom njihovog nepristrasnog i dobronamernog savremenika.
Promocija se održava u NBS, 15. marta od 18 h. 

Slavenka Drakulić će svoju knjigu MILEVA EINSTEIN, TEORIJA TUGE predstaviti u četvrtak, 22. marta, u Centru za kulturnu dekontaminaciju, od 19 h. Uz autorku o knjizi će govoriti Biljana Dojčinović, Tamara Krstić i Seid Serdarević.
Slavenka Drakulić u romanu "Mileva Einstein, teorija tuge" oživela je genija i njegovu porodicu. Pred nama je iskrsnula opipljiva, stvarna, puna života, ali i depresije, melanholije i ljubavi Mileva, žena u kojoj se ogledaju sve uloge koje žene stalno i iznova podnose i s kojima se nose snažnije od bilo kojeg muškarca.

Poslednja u nizu promocija održava se u petak, 23. marta, takođe u Centru za kulturnu dekontaminaciju.  Beogradska publika će biti u prilici da se upozna sa knjigom RAT I MIT Dejana Jovića. Uz autora, o knjizi će govoriti Latinka Perović, Igor Štiks i Seid Serdarević.
“Ova knjiga pruža jedinstvenu priliku za informiranu diskusiju o nacionalnom identitetu u postjugoslavenskom poraću. Jovićev interdisciplinarni i humanistički angažiran pristup dijeli senzibilitet postkolonijalnih studija koji mu omogućuje da uoči poveznice između političkih procesa i svakodnevnog iskustva Drugih u kontekstu nedovršene demokratizacije. Na izazov da u vremenu otvorenih rana piše za bilo koga prihvatljivo, autor je odgovorio predanošću da piše znanstveno, podsjećajući nas na bit toliko željene demokracije argumentirano suočavanje različitih interpretacija.” – doc. dr. sc. Zlatan Krajina, Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. 

Sve tri knjige možete kupiti u MAKART STORE ili poručiti preko našeg sajta. 
 
FRAKTURA U BEOGRADU: PROMOCIJE
FRAKTURA U BEOGRADU: PROMOCIJE
FRAKTURA U BEOGRADU: PROMOCIJE

tvoja majica na iv cbf-u

TVOJ(A) MAJICA NA IV ČBF-U

Kao jedna od tema  IV ČUMIĆ BOOK FESTA  izdvaja se „Tvoj(a) T-shirt“  gde će se na jednom mestu okupiti kreatori unikatnih majica kao autentičnog modnog detalja za proleće i leto.

koncerti - cetvrti cumic book fest

KONCERTI - ČETVRTI ČUMIĆ BOOK FEST

Jedinstven i sasvim drugačiji od drugih, Četvrti Festival knjiga, muzike i originalne gift produkcije, održaće se od 16.  do 20. maja u samom srcu Beograda. Mesto koje poslednjih godina intenzivno oživljava – Čumićevo sokače, tokom ovih pet prolećnih dana postaje interaktivan izložbeno-prodajni prostor gde će se naći knjige svih relevantnih domaćih izdavača uz jedinstveni popust od 20%, a sve to pod sloganom „Čitaj, budi Čovek, dođi u Čumić na ČBF!“

program - iv cumic book fest

PROGRAM - IV ČUMIĆ BOOK FEST

U sklopu ČETVRTOG ČUMIĆ BOOK FEST-a svakog dana se održava nekoliko tribina i razgovora na različite teme iz oblasti književnosti i umetnosti uopšte. 

iv cumic book fest

IV ČUMIĆ BOOK FEST

ČETVRTI ČUMIĆ BOOK FEST

Četvrti Čumić Book Fest – mesto dobrih knjiga i još boljih cena
Četvrti Festival knjiga, muzike i originalne gift produkcije, održaće se od 16. do 20. maja u samom centru grada – Čumićevom sokačetu, na platou ispred knjižare Makart Store.

ubistvo komtura novi roman harukija murakamija

UBISTVO KOMTURA: NOVI ROMAN HARUKIJA MURAKAMIJA

Novi roman Harukija Murakamija, UBISTVO KOMTURA, uskoro na promotivnoj prodaji u MAKART STORE i na www.makart.rs
 

fraktura u beogradu promocije

FRAKTURA U BEOGRADU: PROMOCIJE

Mart je mesec Frakture u Beogradu. 
BALKANSKI ESEJI, MILEVA EINSTEIN, TEORIJA TUGE i RAT I MIT, predstaviće se beogradskoj publici 15, 22. i 23. marta u CKZD-u. 

Verfied by Visa MasterCard SecureCode Allsecure Unicredit
Pošalji