Početna»Knjige»Rimska književnost : od Rane Republike do Avgusta
rimska knjizevnost od rane republike do avgusta knjiga djan bjadjo konte

Rimska književnost : od Rane Republike do Avgusta

Izdavač: ARETE
Broj strana: 421
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Format: 24
2.200rsd
1.980rsd
Nezaobilazan vodič za sve one koji se profesionalno bave književnošću, kulturom i istorijom rimske antike, rimskom književnošću kasnijih perioda i recepcijom rimske antike u srednjem i novom veku.Ovo je jedna od najsveobuhvatnijih istorija rimske književnosti, koja nije samo pregled rodova i vrsta, kao i istorijskog toka rimske književnosti, već pre svega pokušaj da se savremenim metodima odredi...Nezaobilazan vodič za sve one koji se profesionalno bave književnošću, kulturom i istorijom rimske antike, rimskom književnošću kasnijih perioda i recepcijom rimske antike u srednjem i novom veku.

Ovo je jedna od najsveobuhvatnijih istorija rimske književnosti, koja nije samo pregled rodova i vrsta, kao i istorijskog toka rimske književnosti, već pre svega pokušaj da se savremenim metodima odredi stvarni život najvažnijih književnih oblika koji su odredili lik rimske književnosti. Polazeći od činjenice da razvoj literature nije linearni proces, Konte pravi živu istoriju pisanja na latinskom, u kojoj se najvažniji autori i njihova dela nalaze u organskom odnosu. Ova knjiga vrlo je pogodna kao udžbenik u 21.

veku, jer korespondira sa računarskom svešću mlađih čitalaca pre svega i dočarava im rimsku književnost po sistemu lejera koji padajući u određena doba, na određena mesta i u odrećene krugove pisaca, vrše razgranati i često neočekivani uticaj i razvoj. 

Aleksandar Gatalica

više
Pošalji