Početna»Knjige»OD USELJENIKA DO PRONALAZAČA
od useljenika do pronalazaca knjiga mihajlo pupin

OD USELJENIKA DO PRONALAZAČA

Žanrovi: Autobiografija
Broj strana: 330
Pismo: Ćirilica
Povez: Tvrd
Format: 30 x 23,5
11.000rsd
8.800rsd
Pupinova autobiografija „OD USELJENIKA DO PRONALAZAČA“ ( From Immigrant to Inventor), po prvi put, pojavljuje se u svetu kao ilustrovana knjiga sa 101 umetničkom slikom i fotografijom na 330 strana, luksuzno opremljena ima  svu svoju težinu kao Monografija. I upravo se preko ilustrovanih ličnosti i događaja oslikava i potvrđuje Pupinova životna priča, posebno njegov rad na očuvanju srpske...Pupinova autobiografija „OD USELJENIKA DO PRONALAZAČA“ ( From Immigrant to Inventor), po prvi put, pojavljuje se u svetu kao ilustrovana knjiga sa 101 umetničkom slikom i fotografijom na 330 strana, luksuzno opremljena ima  svu svoju težinu kao Monografija. I upravo se preko ilustrovanih ličnosti i događaja oslikava i potvrđuje Pupinova životna priča, posebno njegov rad na očuvanju srpske kulturne i duhovne baštone. 

Za razliku od svih ranijih izdanja Pupinove autobiografije „Od pašnjaka do naučenjaka“, koje se nalaze po našim kućama i bibliotekama, tek kroz  monografiju „Od useljenika do pronalazača“, prvi put se vidi da smo vratili  integralni deo teksta  o Svetom Savi koji je bio sklonjen iz ideoških razloga. a Stefan Nemnja  bio je izbrisan iz našeg kolektivnog  sećanja.

U reprezentativnoj Monografiji spojeni su srpska likovna umetnost, književnost, nauka, istorija i  srpska duhovnost, jer su  Uroš Predić, Paja Jovanović, Miloš Crnjanski i Mihajlo Pupin  povezani sa  srpskim svetinjama svetskog značaja.  

             Monografija je pravo srpsko kapitalno delo  pisano ćirilicom, a ovako  ilustrovana knjiga predstavlja „ličnu kartu“ Srbije u svetu. Svoju pravu  težinu će imati kad se pojavi na engleskom i drugim  jezicima, zbog stranih investitora i turista, a posebno zbog Novo Sada kao buduće kulturne prestonice Evrope.
više
Verfied by Visa MasterCard SecureCode Allsecure Unicredit
Pošalji