Početna»Knjige»NOVAC OD HITLERA
novac od hitlera knjiga ratka denemarkova

NOVAC OD HITLERA

Izdavač: HELIKS
Žanrovi: Roman
Broj strana: 260
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Format: 20
660rsd
528rsd
Slika prva, leto 1945: Gita Laušmanova, devojka od jedva šesnaest godina, pre­živela je koncentracioni logor i žuri u rodne Puklice, da posle godina strahota i stradanja zagrli svoje bliske i ponovo spava u svom krevetu. Vratila se kako bi ustanovila da nema gde da se vrati.Slika druga, leto 2005: Gita Laušmanova, energična žena na kraju života, teško je obeležena sudbinom. Nije dozvolila da joj...Slika prva, leto 1945: Gita Laušmanova, devojka od jedva šesnaest godina, pre­živela je koncentracioni logor i žuri u rodne Puklice, da posle godina strahota i stradanja zagrli svoje bliske i ponovo spava u svom krevetu. Vratila se kako bi ustanovila da nema gde da se vrati.

Slika druga, leto 2005: Gita Laušmanova, energična žena na kraju života, teško je obeležena sudbinom. Nije dozvolila da joj potpuno razore život. Nakupljene uspomene oživljavaju. Gita skida povez sa očiju, odvažno i nemilosrdno. Glavno je održati se u redu, ne onesvestiti se, ne kukati, kaže Gita.

Druga autorkina knjiga proze je groteskno taman događaj, panoptikum, u kome blešte odsjaji zbivanja koje sami živimo. Novac od Hitlera sadrži dramski napete scene, filmičnost i stilsku virtuoznost kojom nas autorka uvlači u narativnu mrežu teških i bolnih situacija.
više
Verfied by Visa MasterCard SecureCode Allsecure Unicredit
Pošalji