slike izvan rama

SLIKE IZVAN RAMA

Marko Smukov
U knjizi erotskih priča Slike izvan rama, Marko Smukov nas provodi kroz živote najrazličitijih ljudi kojima je zajednička potreba da se oslobode stega i pronađu slobodu u sebi.
Podelite:

У модерно време, када се готово све врсте сексуалних слобода дозвољавају и подржавају, читање кратке еротске прозе нимало не заостаје за популарношћу у односу на време некадашње. То најбоље зна Марко Смуков, надалеко чувен српски књижевник, који је у свим својим многобројним делима посебну пажњу поклањао баш еротици, а у својој најновијој збирци еротских прича Слике изван рама исказује њену есенцију.
У 40 прича у којима се тек наслућује где се скрива граница између аутобиграфских елемената и фантазије, живе обични људи садашњице са својим свакодневним проблемима, борбама и недоумицама. Неки од њих су губитници, неки преступници, неки маргиналци и женскароши огрезли у пороке, а неки успешни, богати и образовани. Свима им је заједничко једно, око кога се као око потке плете свака новела – сви они желе да промене запарложени садашњи тренутак у коме су се заглавили и у осећају када „свако зрнце вреле крви кипи од жеље“ пронађу растерећење од стега која намеће живот у свој својој брзини и тежини. Да бар у том једном тренутку потпуног ослобођења ума и тела угледају слике попут снова распуклих боја, измештене из рамова обавеза, одговорности и дужности којима стеже јава.
У скицама које својом животношћу кипе са сваке странице говоре аутентични ликови и исповедају се различити наратори. Жене и девојке самосвесне, које врло добро знају шта хоће, растерећене од табуа и забрањених мисли и снова.

 

Pošalji