radosti stvaranja
1.620 rsd1.800 rsd
Ušteda 180 rsd (10%)
Sve cene su sa uračunatim PDV-om.
- +

RADOSTI STVARANJA

Grupa autora
Podelite:
Na izdanju se nalaze pesme kojima su veliki pesnici obogatili srpsku baštinu, i to redom: Vojislav Ilić (2), Ivo Andrić (7), Branko Radičević (1), Dejan Medaković (4), Momir Nikolić (1), dr. Vasilije Topalov (2), Ranko Simović (1), Branko Karakaš (1), Miroslav Nastasijević (2), Vasko Popa (1), Aleksije Marjanović (1), Miroslav Antić (4), LJubivoje Ršumović (4), J.J. Zmaj (10)

Brojne pesme, koje su poslužile kao osnov za stvaranje solo pesama iz selekcije, predstavljaju kapitalna široko poznata dela, a sve pesme značajno su ostvarenje našeg pesništva.

Izdanje pored edukativne note, pokušava da pruži svojevrsno svedočenje o plodnom stvaralačkom periodu između 1970. i 1985. godine, koga su obeležili i brojni koncerti srpske solo pesme , i da osvrt na izvođenja umetnika koji su obogaćivali našu muzičku scenu u proteklih 40 godina.

Numere nose značajan umetnički pečat 12 solista, 4 pijaniste , 2 orkestra koji su obeležili 3 velika naleta u kojima su pesme snimane i 2 renomirana inženjera zvuka.


u interpretacijama koje su zabeležili solisti:

♪ Mirjana Vlaović, sopran
♪ Dragica Nikolić Tanasković, mecosopran
♪ Dušan Janković, bariton
♪ Slavko Nikolić, tenor
♪ Tanja Obrenović, mecosopran
♪ Verica Pejić, sopran
♪ Dijana Martinović , sopran
♪ Katarina Bradić, mecosopran
♪ Izabela Gužvanj, mecosopran
♪ Marija Eltrih, sopran
♪ Marija Brajković, sopran
♪ Luka Božanić, tenor
Pošalji