FRAKTURA U BEOGRADU: PROMOCIJE

Mart je mesec Frakture u Beogradu.
BALKANSKI ESEJI, MILEVA EINSTEIN, TEORIJA TUGE i RAT I MIT, predstaviće se beogradskoj publici 15, 22. i 23. marta u CKZD-u.
13.03.2018.
fraktura u beogradu promocije Mart je mesec Frakture u Beogradu.
BALKANSKI ESEJI, MILEVA EINSTEIN, TEORIJA TUGE i RAT I MIT, predstaviće se beogradskoj publici 15, 22. i 23. marta.
U okviru Beogradskog irskog festivala prvo će biti predstavljeni BALKANSKI ESEJI Hjuberta Batlera (izdanja na hrvatskom i engleskom jeziku). O knjizi će govoriti Milan Ristović, Chris Agee, Teofil Pančić i Miloš Vasić.
Knjiga "Balkanski eseji", koju sačinjava Batlerovih 39 briljantnih eseja, napisanih između 1937. i 1989. godine, ne predstavlja samo drugačiju vrednosnu, već i drugačiju vremensku perspektivu. Pruža koristan uvid u način na koji je jedno minulo vreme posmatralo sebe samog. Istoriografska spoznaja time postaje potpunija jer današnje uvide istorijskih protivrečnosti obogaćuje uvidom njihovog nepristrasnog i dobronamernog savremenika.
Promocija se održava u NBS, 15. marta od 18 h.

Slavenka Drakulić će svoju knjigu MILEVA EINSTEIN, TEORIJA TUGE predstaviti u četvrtak, 22. marta, u Centru za kulturnu dekontaminaciju, od 19 h. Uz autorku o knjizi će govoriti Biljana Dojčinović, Tamara Krstić i Seid Serdarević.
Slavenka Drakulić u romanu "Mileva Einstein, teorija tuge" oživela je genija i njegovu porodicu. Pred nama je iskrsnula opipljiva, stvarna, puna života, ali i depresije, melanholije i ljubavi Mileva, žena u kojoj se ogledaju sve uloge koje žene stalno i iznova podnose i s kojima se nose snažnije od bilo kojeg muškarca.

Poslednja u nizu promocija održava se u petak, 23. marta, takođe u Centru za kulturnu dekontaminaciju. Beogradska publika će biti u prilici da se upozna sa knjigom RAT I MIT Dejana Jovića. Uz autora, o knjizi će govoriti Latinka Perović, Igor Štiks i Seid Serdarević.
“Ova knjiga pruža jedinstvenu priliku za informiranu diskusiju o nacionalnom identitetu u postjugoslavenskom poraću. Jovićev interdisciplinarni i humanistički angažiran pristup dijeli senzibilitet postkolonijalnih studija koji mu omogućuje da uoči poveznice između političkih procesa i svakodnevnog iskustva Drugih u kontekstu nedovršene demokratizacije. Na izazov da u vremenu otvorenih rana piše za bilo koga prihvatljivo, autor je odgovorio predanošću da piše znanstveno, podsjećajući nas na bit toliko željene demokracije argumentirano suočavanje različitih interpretacija.” – doc. dr. sc. Zlatan Krajina, Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Sve tri knjige možete kupiti u MAKART STORE ili poručiti preko našeg sajta.
Podelite: