Početna»Vesti»FRAKTURA U BEOGRADU: PROMOCIJE
fraktura u beogradu promocije

FRAKTURA U BEOGRADU: PROMOCIJE

Mart je mesec Frakture u Beogradu. 
BALKANSKI ESEJI, MILEVA EINSTEIN, TEORIJA TUGE i RAT I MIT, predstaviće se beogradskoj publici 15, 22. i 23. marta. 
U okviru Beogradskog irskog festivala prvo će biti predstavljeni BALKANSKI ESEJI Hjuberta Batlera (izdanja na hrvatskom i engleskom jeziku). O knjizi će govoriti Milan Ristović, Chris Agee, Teofil Pančić i Miloš Vasić.
Knjiga "Balkanski eseji", koju sačinjava Batlerovih 39 briljantnih eseja, napisanih između 1937. i 1989. godine, ne predstavlja samo drugačiju vrednosnu, već i drugačiju vremensku perspektivu. Pruža koristan uvid u način na koji je jedno minulo vreme posmatralo  sebe samog. Istoriografska spoznaja time postaje potpunija jer današnje uvide istorijskih protivrečnosti  obogaćuje uvidom njihovog nepristrasnog i dobronamernog savremenika.
Promocija se održava u NBS, 15. marta od 18 h. 

Slavenka Drakulić će svoju knjigu MILEVA EINSTEIN, TEORIJA TUGE predstaviti u četvrtak, 22. marta, u Centru za kulturnu dekontaminaciju, od 19 h. Uz autorku o knjizi će govoriti Biljana Dojčinović, Tamara Krstić i Seid Serdarević.
Slavenka Drakulić u romanu "Mileva Einstein, teorija tuge" oživela je genija i njegovu porodicu. Pred nama je iskrsnula opipljiva, stvarna, puna života, ali i depresije, melanholije i ljubavi Mileva, žena u kojoj se ogledaju sve uloge koje žene stalno i iznova podnose i s kojima se nose snažnije od bilo kojeg muškarca.

Poslednja u nizu promocija održava se u petak, 23. marta, takođe u Centru za kulturnu dekontaminaciju.  Beogradska publika će biti u prilici da se upozna sa knjigom RAT I MIT Dejana Jovića. Uz autora, o knjizi će govoriti Latinka Perović, Igor Štiks i Seid Serdarević.
“Ova knjiga pruža jedinstvenu priliku za informiranu diskusiju o nacionalnom identitetu u postjugoslavenskom poraću. Jovićev interdisciplinarni i humanistički angažiran pristup dijeli senzibilitet postkolonijalnih studija koji mu omogućuje da uoči poveznice između političkih procesa i svakodnevnog iskustva Drugih u kontekstu nedovršene demokratizacije. Na izazov da u vremenu otvorenih rana piše za bilo koga prihvatljivo, autor je odgovorio predanošću da piše znanstveno, podsjećajući nas na bit toliko željene demokracije argumentirano suočavanje različitih interpretacija.” – doc. dr. sc. Zlatan Krajina, Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. 

Sve tri knjige možete kupiti u MAKART STORE ili poručiti preko našeg sajta. 
 
FRAKTURA U BEOGRADU: PROMOCIJE
FRAKTURA U BEOGRADU: PROMOCIJE
FRAKTURA U BEOGRADU: PROMOCIJE

fraktura u beogradu promocije

FRAKTURA U BEOGRADU: PROMOCIJE

Mart je mesec Frakture u Beogradu. 
BALKANSKI ESEJI, MILEVA EINSTEIN, TEORIJA TUGE i RAT I MIT, predstaviće se beogradskoj publici 15, 22. i 23. marta u CKZD-u. 

novo kriticki vodic kroz srpski film 2000-2017

NOVO: KRITIČKI VODIČ KROZ SRPSKI FILM 2000-2017.

Novo u prodaji na našem sajtu i u Makart Store: : KRITIČKI VODIČ KROZ SRPSKI FILM 2000-2017
Jedinstvena knjiga u našoj kulturi koja sadrži kritičke tekstove o svim srpskim dugometražnim igranim filmovima prikazanim u redovnoj bioskopskoj distribuciji ili na festivalima u periodu od 2000. do 2017. godine.

fraktura najbolja literatura akcija zgrabi snizenje

FRAKTURA – NAJBOLJA LITERATURA – AKCIJA: ZGRABI SNIŽENJE

Veliki broj naslova izdavačke kuće Fraktura na velikom popustu od 60 do 80 % u ponudi na našem sajtu, ali u u knjižari MAKART STORE u Čumićevom sokačetu. 

katrin malabu u beogradu preobrazaji inteligencije

Katrin Malabu u Beogradu: Preobražaji inteligencije

Beogradska i zagrebačka poseta Katrin Malabu zamišljena je kao predstavljanje njenog filozofskog promišljanja inteligencije, plastičnosti mozga, konflikta između biološke i simboličke strane života, veštačke inteligencije, spajanja života i mašine. 

novogodisnja akcija 100 najboljih knjiga u 2017 na popustu od 2017

NOVOGODIŠNJA AKCIJA: 100 NAJBOLJIH KNJIGA U 2017. NA POPUSTU OD 20,17%

Želite da budete sigurni da ste poklonili najbolje?
Makartov izbor  100 najboljih knjiga koje su objavljene ili doživele novo izdanje tokom 2017. godine. 
Iz iskustva znamo da iz naše knjižare uvek izađete zadovoljni - ili zato što ste kupili dobru knjigu ili dobili dobru preporuku ili samo porazgovarali, pa je ova ponuda od 100 naslova nastala i osluškivanjem vaših želja. 
Popust od 20,17% važi pri kupovini u našoj knjižari ili poručivanjem preko sajta, uz besplatnu dostavu.
Prilikom kupovine treće knjige, ostvarujete i dodatni popust od 10% na cenu te knjige.
Ukoliko želite nekoga da iznenadite poklonom, knjigu ćemo upakovati, napisati posvetu kakvu želite i – isporučiti u vaše ime.*
Akcija traje od 19. decembra do 7. januara.
Kupujte i poklanjajte samo najbolje!

knjige u koje se zaljubljujemo ogresenje lena andeson

KNJIGE U KOJE SE ZALJUBLJUJEMO: OGREŠENJE, Lena Andešon

„Zaljubljenost je totalna, čak totalitarna.“ Jeste. A tako, valjda, i mora.

Na koricama knjige švedske književnice Lene Andešon piše da je „Ogrešenje“ roman o ljubavi. Jeste, ali nek vas to ne zavara, nije panegirik ljubavi, već nemanju, gubitku. I to ne zato što verujem da je samo uzvraćena ljubav – ljubav, već što mi priča liči na studiju tuge, na štivo upakovano u 135 strana o tome kako prepoznati neljubav. Kako je prepoznati, i krenuti dalje...

Pošalji