62. Međunarodni beogradski sajam knjiga

Najznačajnija i najprestižnija književna manifestacija u jugoistočnoj Evropi, jedan od najvećih sajmova u Evropi, 62. Međunarodni beogradski sajam knjiga, održaće se od 22. do 29. oktobra na Beogradskom sajmu uz učešće više od 450 domaćih i inostranih izlagača.
18.10.2017.
62 međunarodni beogradski sajam knjiga Najznačajnija i najprestižnija književna manifestacija u jugoistočnoj Evropi, jedan od najvećih sajmova u Evropi, 62. Međunarodni beogradski sajam knjiga, održaće se od 22. do 29. oktobra na Beogradskom sajmu uz učešće više od 450 domaćih i inostranih izlagača.

62. Međunarodni beogradski sajam knjiga prostiraće se na više od 30.000 m2 izložbenog prostora, a u halama 1, 1A, 2A, 2C i 4, tradicionalno će učestvovati najznačajniji domaći, kao i brojni inostrani izdavači i pisci. Premijerno će biti predstavljena književna izdanja, a svi zainteresovani posetioci moći će da prisustvuju brojnim tribinama, predavanjima i diskusijama o književnosti, izdavaštvu i aktuelnom društvenom trenutku. Kao i svake godine, učesnici manifestacije prisustvovaće obeležavanju značajnih jubileja.

I ovom prilikom poštovaoci književnosti i profesionalci će moći da se na jednom mestu upoznaju sa ovogodišnjom domaćom i inostranom izdavačkom produkcijom i steknu mogućnost da dopune svoju privatnu kolekciju knjiga i bibliotečke fondove najnovijim naslovima domaćih i inostranih izdavačkih kuća, ili je obnove uvek aktuelnim klasicima književnosti.
Pored zemalja počasnih gostiju na 62. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga učestvuju i izdavači iz Angole, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Indije, Irana, Japana, Kanade, Kine, Makedonije, Rumunije, Rusije, Turske, Ukrajine, Hrvatske, Crne Gore, Češke, Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Literatura različitih inostranih izdavača biće predstavljena i na štandovima distributerskih kuća u hali 4.
U fokusu ovogodišnjeg 62. Beogradskog sajma knjiga biće savremena književnost na nemačkom jeziku, a zajedničkim nastupom predstaviće se Nemačka, Austrija, Švajcarska i Lihtenštajn.

Posetiocima će biti predočeno oko 1.000 knjiga savremenih autora iz sve četiri zemlje, od čega, zahvaljujući saradnji sa sajmom knjiga u Frankfurtu i Glavnim udruženjem austrijskih knjižara, premijerno čak 350 naslova.
Ponedeljak i utorak, 23. i 24. oktobar 2017. godine su dani za porodičnu posetu, kada će biti omogućeno da cela porodica sa jednom kupljenom porodičnom ulaznicom poseti manifestaciju.
Radno vreme 62. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga:

  • 22, 27, 28 i 29.oktobra – od 10 do 21 sat
  • 23 – 26. oktobar – od 10 do 20 časova.

    Cene ulaznica na 62. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga:

  • pojedinačna ulaznica je 250 dinara;
  • ulaznica za grupne posete je 150 dinara;
  • ulaznica za sve vreme trajanja sajma staje 900 dinara;
  • cena parkinga je 100 dinara (po započetom satu).
Podelite: